tiistai 6. toukokuuta 2008

Rhonda Byrne: Salaisuus

No, herttileijaa mikä opus. Kerta kaikkiaan käsittämätön, sen parissa itkisi jos ei niin naurattaisi. Kirja kertoo vetovoiman laista: vedät ajatuksillasi puoleesi sitä mitä ajattelet.

Okei, ei minulla ole mitään ajattelua vastaan, enkä kiellä ajatuksen voimaa. Mutta rajansa kaikella: "Jotkut ovat parantuneet parantumattomista sairauksista pitämällä yllä mielikuvaa terveestä kehosta ja keskittyneet iloisiin ja positiivisiin tunnetiloihin."

Mitä ihmiselle tehdään kun hänelle annetaan vain turha toive?

Ehkä olen ylipäätään lukenut liian vähän tätä elämänhallintagenreä, mutta siinä valossa mitä olen lukenut, pelkästään tämä yksi luku tuosta kirjasta Salaisuus, sijoittuu syvimpien pohjanoteerauksien sarjaan, huonoimpien kirjojen ylimmille palkintopalleille. Kieltäydyn lukemasta kirjaa kokonaan, joten tässä, hyvät ystävät, yhden luvun voimalla esivärjätty näkemykseni erittäin huonosta kirjasta.

Luku jonka silmäsin läpi koskee rahaa. Rahan salaisuus. Tällaista julistusta:


Houkutellaksesi elämääsi rahaa sinun täytyy keskittyä rikastumiseen. On mahdotonta saada lisää rahaa, jos kiinnität huomiota vain siihen, ettei sinulla ole sitä tarpeeksi. Silloin
ajatuksesi keskittyvät siihen, ettei sinulla ole tarpeeksi rahaa. Jos täytät ajatuksesi rahanpuutteella, luot lukemattomia uusia tilanteita joissa sinulla ei ole tarpeeksi rahaa. Sinun on keskityttävä rahan paljouteen, jos haluat houkutella sitä luoksesi.

Sinun on lähetettävä universumiin uutta viestiä, sellaista viestiä, että sinulla on yllin kyllin rahaa. Sinun on pantava mielikuvituksesi peiliin ja uskoteltava itsellesi, että sinulla on jo niin paljon rahaa kuin tahdot. Ja se on hauskaa!
Hauskaa luettavaa oli lehdessäkin viikko sitten: Kulutusluottojen perintä oikeusteitse on hurjassa kasvussa. Viime vuonna käsiteltiin yli 113 000 velka- ja saamissuhdetapausta; enemmän kuin kertaakaan yli 20 vuoteen. (HS 28.4.08). Ehkä nämä pikavippien lainaajat eivät keskittäneet kylliksi ajatuksiaan rahan paljouteen kun sitä ei sadakaan suoraan taivaasta. Maksuhäiriömerkintöjä rapsittiin viime vuonna puolelle miljoonalle yksityishenkilölle. Lisää Salaisuuden kaltaista asennekasvatusta, niin saadaan luvut nousuun!
Artikkelissa kerrottiin järkyttävästä esimerkkitapauksesta: 18-vuotias poika oli joutunut velkakierteeseen 20 euron pikavipin vuoksi, kunnes laina kasvoi 4 000 euroon ja poika paniikissa yritti itsemurhaa. Tänään tosin Suomen pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja kumosi esimerkin perättömäksi (niin suuri summa ei ole mahdollinen), mutta niinhän hän joutuu virkansa puolesta tekemään. Vaikka kyllä pienemmänkin lainarahan korkoineen itsemurhayrityksen kera pitäisi olla ihan riittävän surullinen esimerkki saamaan toiminnanjohtajakin pohtimaan onko moraalisesti oikealla alalla. Mihin pikaluottoja ylipäätään tarvitaan? Kun kapakassa loppuu rahat kesken? Miten ihmiset pärjäsivätkään ennen kun ei ollut pikaluottoja?

Ja vielä jatkuu, Salaisuus panee paremmaksi:

Jos jollakulla ei ole tarpeeksi rahaa, se voi johtua vain siitä, että hän ajatuksillaan estää rahaa tulemasta luokseen. Jokainen kielteinen ajatus ja tunne estää rahaa tulemasta luoksesi... Ei universumi halua estää sinua saamasta rahaa, koska kaikki toivomasi raha on jo nyt olemassa näkymättömänä. Jos sinulla ei ole tarpeeksi, se johtuu siitä, että ajatuksesi estävät rahavirtoja pääsemästä luoksesi.
Onhan se ihan perseestä tai ainakin universumin kaikkien vetovoimalakien vastaista, että minulla on tarpeeksi rahaa, vaikka olen näin negatiivisesti ajatteleva ihminen etten usko pätkääkään tällaiseen potaskaan. Mutta ennen kuin lukijaan iskee kateuden pikkupirulainen valtaisia rikkauksiani kohtaan, pyydän huomauttaa että omaisuuteni ei käsitä mitään suurenrahan asioita eikä esineitä, mutta ne eivät puutu minulta, en vain halua niitä. Minulla on tarpeeksi rahaa, koska en tarvitse sitä enempää. Tai hyvänen aika -- onko minut sittenkin sotkettu tähän Salaisuuden salaliittoteoriaan ja salaisuuteni onkin tässä kirjan opissa: "OLE onnellinen nyt! TUNNE olosi hyväksi nyt! Se on nopein tapa saada rahaa, tai mitä tahansa elämääsi haluatkin..." Tyytyväisyyteni on siis tuonut minulle rahat, OMG, ei työnteko, (mikä typerä erehdys luullakaan niin), ei mikään ikävä proosallinen paskahomma rahaa tuo, vaan silkka onnellisuus (gimme a long long break). Siinä tapauksessa rahani ovat nyt vaarassa: tämä kirja saa minut voimaan pahoin, yök...

Kirjaa on myyty seitsemän miljoonaa kappaletta ja sen käännösoikeudet on ostettu jo 35 maahan.

Voisiko joku selittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.